Château Branaire (Duluc-Ducru) 2000 AOC Saint Julien differenzbesteuert



Gemeinde: Saint-Julien-Beychevelle
Önologe: J. Boissenot
Rebsorten: 22% Merlot, 5% Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon 70%, Petit Verdot 3%
Rebfläche: 50 ha
Jahresproduktion: 250 000 Flaschen
Durchschnittl. Rebstockalter: 40 Jahre
Rebstockdichte: 10 000 Stöcke/ha
Neuholzanteil: 50%

82,00 €
entspricht 109,33 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2000
Appellation: Saint-Julien
Alkohol: 12,5%
Klassifikation: Klassifikation von 1855
Klassifikation Chateau: 4ième Cru en 1855

Chateau Branaire (Duluc Ducru) 2000

Bewertungen:

Matthias Hilse: 95 Punkte




differenzbesteuert nach §25a UStG


Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"A beautiful wine from Branaire, the 2000 is close to full maturity, and should offer plenty of pleasure over the next 15-20 years. Its deep ruby/purple hue is accompanied by scents of boysenberries, black currants, and spring flowers. This medium to full-bodied, pure St.-Julien hits the palate with authority, displaying silky tannins as well as wonderful richness, depth, and texture."

Robert Parker 94 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #189

 


 

"A saturated purple color offers up notes of graphite, plum, raspberry, and blueberry fruit in that distinctive Branaire style. Always a singular wine, even for St.-Julien, the wine boasts superb purity, rich, medium to full-bodied flavors, with loads of sweetness, some subtle toasty oak, and strength and richness that builds incrementally on the palate. A top-flight Branaire, this is the finest wine made at this property since the 1996 and 1982. Anticipated maturity: 2007-2025."

Robert Parker 93 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #146

 


 

"Displaying even more richness, depth, and power than it did last year, this opaque purple-colored 2000 offers a terrific perfume of wet gravel, sweet jammy black raspberries, cassis, violets, and subtle new oak. A wine of opulence, strength, richness, structure, purity, and depth, this is a fine Branaire. Anticipated maturity: 2007-2025."

Robert Parker 92-94 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #139

Quelle: www.robertparker.com

Jeff Leve

"Elegance, freshness, ripe fruits and soft, silky tannins bring this right where it needs to be at 16 years of age. With its classic Left Bank Bordeaux personality, the wine is filled with cedar, tobacco, blackberry and cassis, ending with a nice refined quality to the dark red fruits. This wine will easily remain at this level for another 10 or perhaps 20 more years."

93 Punkte

Quelle: thewinecellarinsider.com with the courtesy of Jeff Leve

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

René Gabriel's BDX Total

01: "Sattes, dichtes Rubin-Purpur. Nobles, direktes Himbeeren- und Kirschenbouquet recht konzentriert. Satter Gaumen, wiederum diese herrlich frischen Fruchtnoten, darunter dominikanischer Tabak, viel Stoff, druckvolles Finale, bleibt wie immer bis zum Schluss auf der rotbeerigen Seite. (17/20)."

06: "Wuchtiges, zu Kopf steigendes Bouquet, Maulbeeren und Backpflaumen, ein Hauch von Dörrfrüchten und hellem Kaffee, Cigarrenkiste und Hirschledernoten im zweiten Ansatz vermittelnd, bereits jetzt eine erste Terroirexpression zeigend. Im Gaumen stoffig, noch Adstringenz vermittelnd, weisse Pfefferkörner, fein aufrauender Fluss. Grosses Potential, aber hat Mühe sine Harmonie zu finden. Kann aber auch sein, dass der Wein einfach keine Lust hatte, sich heute zu zeigen. (17/20)."

10: "Dunkles Granat, recht satt in der Mitte, bräunlicher Rand. Erste Reife im Bouquet, schöne Wildledernote und Havannatouch, dezent schokoladig dahinter mit feinen Rosinenspuren. Im Gaumen mit ersten Reifearomen und noch verlangenden Tanninen die recht viel Biss haben, kapseliges Extrakt, wirkt vordergründig und es fehlt an Fett, Fleisch und auch Länge. Kommt er noch? Es wäre zu wünschen!"

René Gabriel 17/20

Quelle: www.bxtotal.com

Quelle: www.bxtotal.com

VINOUS

"(77% cabernet sauvignon, 17% merlot, 4% petit verdot and 2% cabernet franc; 3.8 pH; 12.7% alcohol): Medium red with an amber rim. Precise aromas of red fruits, dried herbs and earth. Then more herbs, minty chocolate and dark fruits on the palate, lifted by a note of faded flowers. The long, creamy finish features truffles and brown spices. While a recently tasted magnum was drinking beautifully, another 750-ml. bottle was tired, earthy and drying. This note reflects the better 750, which I think is more typical of this wine. Harvested between September 25 and October 10."

Ian D'Agata 92 Punkte

Quelle: www.vinous.com März 2014


Herstellerangaben:

Château Branaire Ducru

Bourdieu

FR 33250 Saint-Julien-Beychevelle

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.
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