Château Angélus 2022 in Bordeaux Subskription

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Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2022
Alkohol: 14,5%

Subskriptionsindex*: 18/20 Punkten

Château Angélus 2022 in Bordeaux Subskription

Bewertungen:

Matthias Hilse 98-100 Punkte


Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"This estate's shift in the direction of gentler extraction and more reductive, less overtly oaky élevage continues, and this extreme vintage only underlines that. Fermented at cool temperatures (20 to 23 degrees Celsius), and with an increasing proportion of the wine's Cabernet Franc component matured in large wooden foudres, the 2022 Angélus wafts from the glass with deep aromas of dark berries and cherries mingled with hints of iris, licorice and pencil lead. Full-bodied, deep and seamless, with a layered core of cool, vibrant fruit, powdery tannins and a long, saline finish, it's a brilliant young wine in the making. The 2022 is a blend of 53% Merlot, 46% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot."

William Kelley 96-98 Punkte (Apr. 2023)

Quelle: www.robertparker.com

Jeff Leve

"Deeply colored, the wine is all about its elegance in the texture. The fruits offer a level of purity and refinement that was not present in older vintages. Perfectly balanced, vibrant, long and intense, the wine is incredibly sensuous, velvety, and silky. The level of concentration remains, but the sensation here is now one of sensuality, balance, and sophistication. The silky, pure, red and black pit fruits with a cool touch of orange rind remain with you for close to 60 seconds. Fermentation at cooler temperatures and no sulfur during the fermentations helped maintain the wines elegance and purity. The wine blends 60% Merlot, and 40% Cabernet Franc, 14.5% ABV, 3.65 pH. Harvesting took place, September 6 - September 28. Drink from 2027-2060."

98-100 Punkte (Apr. 2023)

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

Jean-Marc Quarin

"Couleur sombre, noire et profonde. Nez intense, fruité, subtil et complexe. Ample à l'attaque, ample en milieu de bouche, particulièrement aromatique, avec de la classe dans le toucher, le vin évolue profond, juteux, complexe, tout en fondant. Il s'achève long sur une minutie de chair inconnue à cet âge dans ce cru. Assemblage : 60 % merlot, 40 % cabernet franc. Degré d'alcool : 14°5 - pH : 3,65. Rendement : 40 hl/ha."

19,5/20 oder 99 Punkte (Aprl. 2023)

Quelle: Quarin, Jean-Marc © Copyright www.quarin.com, Jean-Marc Quarin (JMQ)

James Suckling

"So many beautiful primary fruit aromas. Al dente. Peaches. Very floral. Aromatic. Full-bodied and extremely fine tannins with length and beauty that show incredible depth. Superb brightness and reality. Exciting. Cabernet franc freshness and dynamics come through now, even though the blend is 60% merlot and 40% cabernet franc."

98-99 Punkte (Apr. 2023)

Quelle: www.jamessuckling.com

Falstaff

"Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zarte süße Tabaknuancen, ein Hauch von Kräutern, zarte rotbeerige Nuancen, zartes Nugat, Orangenzesten sind unterlegt, einladendes Bukett. Saftig, elegant, reife Kirschen, zart Gewürznuancen, seidig und elegant, feine Extraktsüße, große Frische, kaum spürbare, fein polierte tragende Tannine, bereits heute sehr zugänglich, ein delikater Speisenbegleiter ausgestattet mit beträchtlicher Länge und großem Potenzial."

Peter Moser 99 Punkte

Quelle: www.falstaff.de


Château Angélus SA

FR 33330 Saint Emilion

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.
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