La Parde de Haut Bailly 2006 AOC Pessac Leognan

29,75 €
entspricht 39,67 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Details:

Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2006
Alkohol: 13%
Appelation: Pessac-Léognan

Weinbeschreibung:

La Parde de Haut Bailly 2006

La Parde de Haut Bailly ist der Zweitwein von Château Haut-Bailly; bereits seit 1967 wird er abgefüllt, seit 1979 unter dem Namen La Parde de Haut-Bailly.Da die Weinberge auch Haut-Bailly regelmäßig partiell neu bepflanzt werden, um ein kontinuierliches Durchschnittsalter der Reben zu erhalten, entschied man sich schon sehr früh, den Most der jüngeren Reben (und den aus der Assemblage überschüssigen Teil der Ernte) für den Zweitwein einzusetzen.

Bewertungen:

Matthias Hilse 90 Punkte

Weitere Verkostungsnotizen:

Decanter Magazine

The second wine of this Graves estate is well extracted in the 2010 vintage, elegant and all the character expected from the Haut-Bailly vineyards.
16/20 Punkte www.decanter.com

Quelle: www.decanter.com

Jeff Leve

La Parde de Haut Bailly – Chocolate, cassis and tobacco aromas, soft textures and a sweet boysenberry finish are what consumers can look forward to with this easy to like wine. The wine is a blend of equal parts Merlot and Cabernet Sauvignon with 20% Cabernet Franc. According to Veronique Sanders, part of the reason for this wines success is that it includes both young Merlot vats that reached 15.5% alcohol. Yet there is no heat in the finish.
87 – 89 Punkte www.thewinecellarinsider.com

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

Wine Spectator

90-91 Punkte

Quelle: www.winespectator.com

VINOUS

This contains two batches of Merlot that reached 16% alcohol! It is a blend of 40% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Cabernet Franc, this has a very ripe Merlot-dominated bouquet with dark cherries, a touch of date and a hint of liquorice, although I would like a little more delineation. The palate is very powerful but soft in texture. It does not quite have the delineation and harmony, with just a little dryness on the finish. Too heady for me, but others may get a kick out of it. Tasted March 2011.
86-88 Punkte Wine Journal www.erobertparker.com

Herstellerangaben:

Château Haut Bailly

FR

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite.
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