Château Beauséjour Duffau 2014 Magnum AOC Saint Emilion

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Herstellerland: Frankreich
Weinart: Stillwein
Weinfarbe: rot
Geschmack: trocken
Alkohol: 14%
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enthält Sulfite
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Kurzübersicht Château Beauséjour Duffau 2014 Magnum AOC Saint Emilion

Château Beauséjour Duffau 2014 Magnum


Appellation: Saint-Emilion Grand Cru 


Klassifizierung: 1er Grand Cru Classé B


Gemeinde: Saint-Emilion
Önologe: J.-P. Fort
Rebsorten: Cabernet Franc 20%, Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 10%
Jahresproduktion: 30 000 Flaschen
Rebfläche: 7 ha
Durchschnittl. Rebstockalter: 35 Jahre
Rebstockdichte: 6000-7000 Stöcke/ha
Neuholzanteil: 50%

Château Beauséjour Duffau 2014 Magnum AOC Saint Emilion

Weinbeschreibung

Chateau Beausejour Duffau 2014 Magnum

Bewertungen:

Matthias Hilse: 92-95 Punkte (April 2015)

Matthias Hilse 95 Punkte (August 2017)

Genussindex: 19/20

differenzbesteuert nach §25a UStG

 


 

La Revue du Vin de France:

"L'équipe de Nicolas Thienpont se félicite du choix du non-rognage en uin "qui a permis à la vigne, avec 30% de feuillage en plus, de capter l'énergie lumineuse qui lui faisait défaut au coeur de l'été". Presque un pur merlot (95%), le vin montre un fruit éclatant, des notes florales d'une grande finesse, qui tiennent tête à la prise de bois, une matière étirée et pleine de répondant.E

RVF: 15,5-16,5/20

Quelle: La Revue du Vin de France N° 591

 

VINOUS:

"Power and finesse collide in the 2014 Beauséjour Héritiers Duffau-Lagarrosse, a breathtaking, vertical wine that hits all the right notes. Sweet black cherries, smoke, licorice and tar are some of the many notes that flesh out. The 2014 is quite dark and brooding in personality. I imagine the 2014 will drink beautifully for decades, although it is also going to need quite a bit of time to fully come together. There is so much to like here. Tiny yields in the Cabernet Franc resulted in a Beauséjour with more Merlot than is the norm. The 2014 is magnificent. It´s as simple as that. In 2014, the blend is 95% Merlot and 5% Cabernet Franc, all brought in between October 6 and 15."

Antonio Galloni: 94-97 Punkte

Quelle: www.vinousmedia.com

 

WINE SPECTATOR:

"Juicy and dense, with lots of blueberry, dark plum and blackberry fruit, studded with anise and backed by a lightly brambly finish. Hedonistic and engaging, this should be fun to watch fill out fully.—J.M."

James Molesworth: 93-96 Punkte

Quelle: www.winespectator.com

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Weitere Verkostungsnotizen Château Beauséjour Duffau 2014 Magnum AOC Saint Emilion

René Gabriel's BDX Total:

"95 % Merlot, 5 % Cabernet Franc. Produktion: ca. 17´000 Flaschen. Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Das Bouquet beginnt mit floralen Noten, wechselt dann zu Waldbeeren und zeigt eine minime, aber wirklich nur minime kompottartige Süsse. Im Innern und im Untergrund mit schönen Würznoten bestückt. Samtiger Gaumen, die schmeichelnden Tannine sind in den Samtpfoten drin, langes, aromatisches Finale. War er in der Nase vielleicht immer ersten Moment etwas schwierig anzugehen, so offenbart er im Gaumen seine Grösse und Klasse. Dieser BDL ist nicht mit seinen heissen und extrem hoch gelobten Jahrgängen 1990 und 2009 zu vergleichen. Aber das hindert mich nicht, ihn als fast ganz grossen Premier zu loben. Das wird ein Fest in etwa 12 Jahren. Vom seinem Stil her eher etwas für den René als für den Roby…."

Rene Gabriel: 18/20 - 2020 bis 2040

Quelle: www.weingabriel.ch



Decanter Magazine:

"Tiny 6ha estate. Pretty berry fruit nose. Sweet and fleshy on the palate but matched by a chalky freshness as well. Fruit dense and Layered. Long, firm finish. Clearly marked by the terroir.

Drink: 2022-2035"

James Lawther: 17.5/20pts ( 91/100pts )

Quelle: www.decanter.com



Jeff Leve:

"Licorice, stone, smoke, truffle, flowers and black raspberries create the multifaceted bouquet. On the palate, this wine plays like a goddess -- sensuous, sexy, and sleek. It tastes as good as it feels with velvety tannins and sweet, luscious, fresh red and dark red fruits. Produced from a blend of 95% Merlot and 5% Cabernet Franc, the wine reached 14.2% with a pH 3.5. 94-96 Pts"

Jeff Leve: 94-96 Punkte

Quelle: www.thewinecellarinsider.com with the courtesy of Jeff Leve



VINOUS/vormals Neal Martin:

"The Château Beauséjour Duffau-Lagarrosse 2014 is a blend of 95% Merlot and 5% Cabernet Franc cropped at 39 hectoliters per hectare picked from 6 until 15 October. It represents 56% of the total production this year. Matured in 55% new oak, it actually has quite a laid-back, lighter bouquet than I was expecting, especially compared to the Pavie-Macquin ´14. Giving it 5 minutes to open, it develops greater fruit intensity thanks to scents of macerated black cherries, dark plum and allspice. The palate is medium-bodied on the entry, bridled with marmalade and white pepper notes intermixed with the lush red fruit. There is impressive tension and weight here, an appetizing crescendo of flavors and a twist of bitter cherry on the finish. There is a feral element that keeps drawing you back to this complex Saint Emilion that may warrant a higher score after bottling."

Neil Martin: 90-92 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #218



VINUM:

"Herrlicher Fruchtansatz von schwarzen Kirschen, langsame Entwicklung, langes aromatisches Finale, elegante, geschmeidige Textur mit Klasse-Tannin; durch und durch erfreulich."

Peter Bichsel 17,5/20 (Topwein des Jahres)

Quelle: vinum EXTRA Spezialpublikation 2015

Chateau : Château Beauséjour Duffau

Herstellerangaben:

Château Beausejour Duffau

FR 33330 Saint Emilion

Frankreich