Clos du Clocher 2014 AOC Pomerol



Gemeinde: Pomerol
Klassifizierung: keine
Önologe: M. Rolland
Rebsorten: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Rebfläche: 5,7 ha
Jahresproduktion: 26 000 Flaschen
Durchschnittl. Rebalter: 30 Jahre
Pflanzdichte: 5500 Stöcke/ha
Neuholzanteil: 50%

54,00 €
entspricht 72,00 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Details:

Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2014
Weingut: Clos du Clocher
Alkohol: 14%
Appelation: Pomerol

Weinbeschreibung:

Clos du Clocher 2014

Bewertungen:

Matthias Hilse: 90-92 Punkte


La Revue du Vin de France:

"Le vignoble couvre des zones graveleuses et argileuses. Le vin possède des notes épicées et de fruits noirs bien mûrs. Attaque moelleuse, tanins assez fermes: l'élevage devrait polir l'ensemble."

RVF: 14,5-15,5/20

Quelle: La Revue du Vin de France N° 591

VINOUS:

"A firm, tannic wine, the 2014 Clos du Clocher possesses notable depth, but it is also a bit of a bruiser today. Smoke, tobacco, incense and dark red/bluish hued fruit are pushed forward. I very much like the sense of energy here, but I am less confident the tannins will fully soften here. If they do, the 2014 will come in at the top of my projected range. There certainly appears to be plenty of potential."

Antonio Galloni: 89-92 Punkte

Quelle: www.vinousmedia.com

Yves Beck:

"Grenat violacé. Bouquet filigrane, fruité et épicé. Notes de cannelle, menthe et fruits noirs (cassis, mûre). Beaucoup de finesse. Attaque fruitée, élégante. Corps d’intensité moyenne, caractère équilibré, touche juteuse. Le fruit est encore en arrière-plan mais la structure et les tannins sont présents. Timides notes de cassis en finale. A suivre. 2019-2034. 89-92/100"

Quelle: www.beckustator.com

Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"The Clos du Clocher 2014 has a more modern, riper and succulent bouquet compared to its “sibling” Château Bonalgue, hints of kirsch and wilted violets coming through with aeration. The palate is medium-bodied with ripe sappy black fruit, crisp acidity and a pleasant chalkiness coming through on the poise finish. This is a Pomerol cru to keep a beady eye on because it boasts fantastic terroir up there on the plateau. An excellent wine courtesy of Jean-Baptiste Bourotte."

Neil Martin: 91-93 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #218

Quelle: www.robertparker.com

Decanter Magazine

"Consistent and good value. Subtle, spicy red fruit nose. Juicy and vibrant on the palate. Medium bodied but fresh and structured. Chalky tannins on a persistent finish.

Drink: 2019-2026"

James Lawther: 16.5/20pts ( 88/100pts )

Quelle: www.decanter.com

Quelle: www.decanter.com

Jeff Leve

"With licorice, earth, red plum and espresso in the forefront, this wine is medium bodied, soft, forward and serves up a brilliant red fruit finish. 89-91 Pts."

Jeff Leve: 89-91 Punkte

Quelle: with the courtesy of Jeff Leve @ www.thewinecellarinsider.com

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

René Gabriel's BDX Total

"Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Delikates, sehe vielschichtiges Bouquet, parfümierte Blütentöne und einen feinen Hauch Cassis zeigend. Im Gaumen samtig, elegant und traumhaft balanciert. Wer ungeduldig ist und die Schönheit in einem Pomerol sucht, der erhält hier bei diesem traumhaften Clos du Clocher sehr viel Genusswert."

Rene Gabriel: 18/20 - 2021 bis 2038

Quelle: www.weingabriel.ch

Quelle: www.bxtotal.com

Bettane & Desseauve

"Nez de violette, même sève gourmande que bonalgue, une profondeur supplémentaire et un grain de tannin magnifique."

93-94 Punkte oder 17-17,5/20

Quelle: www.mybettanedesseauve.fr

Quelle: www.mybettanedesseauve.frm

VINOUS

"The 2014 Clos du Clocher is a rich, intense wine that needs time to come together. There is plenty of depth in the fruit, yet the tannins remain incisive. Smoke, tobacco and grilled herbs lend aromatic nuance to the bold, dark finish. Tasted two times."

Antonio Galloni 91 Punkte

Quelle: www.vinous.com Februar 2017

VINUM

"Wie immer ein Wein für Kenner, die geduldig warten können; superbes aromatisches Potenzial, Klasse-Tannin, mineralisch-dichtes, ellenlanges Finale; enormer Wein, verschlossen, wie das so seine Art ist, auf keinen Fall vor 2024 zu öffnen. Ganz grosse Klasse."

Peter Bichsel 18/20 (Topwein des Jahrzehnts)

Quelle: vinum EXTRA Spezialpublikation 2015


Herstellerangaben:

Clos du Clocher

57 Rue de Catusseau

FR 33500 Pomerol

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite.
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