"Finely concentrated flavours after a floral, black fruits nose – cassis-driven Cabernet with lots of middle fruit and elegant structure. Very good future as always for Langoa."
Steven Spurrier: 17.5/20pts ( 91/100pts )
Quelle: www.decanter.com
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Bewertungen:
Matthias Hilse: 91-93 Punkte
Genussindex: 18/20
La Revue du Vin de France:
"Le fruit est généreux et expressif, avec un côté acidulé et croquant, évoquant les fruits rouges frais. Joli grain de tanins et finale avec beaucoup d'appétence."
RVF: 16-16,5/20
Quelle: La Revue du Vin de France N° 591
WINE SPECTATOR:
"Sappy kirsch and blackberry coulis notes form the core, with ample tar, ganache and bramble flavors filling in the finish. Displays lots of chewy grip but has the flesh to match. Rock-solid.—J.M."
James Molesworth: 91-94 Punkte
Quelle: www.winespectator.com
"Finely concentrated flavours after a floral, black fruits nose – cassis-driven Cabernet with lots of middle fruit and elegant structure. Very good future as always for Langoa."
Steven Spurrier: 17.5/20pts ( 91/100pts )
Quelle: www.decanter.com
"Very dark crimson. Medium-sweet attack on the nose. Luscious fruit and then some inkiness. Relatively juicy rather than tannic though there are lots of tannins too. Solid St-Julien and only very slightly green and astringent."
Jancis Robinson MW: 16,5+/20
Quelle: www.jancisrobinson.com
"This medium/full-bodied wine is fresh and bright with red berry charm and ample, crisp tannins to age. Produced from a blend of 54% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot and 12% Cabernet Franc, this wine reached 13.5% alcohol. 91-93 Pts"
Jeff Leve: 91-93 Punkte
Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve
"Le fruit est généreux et expressif, avec un côté acidulé et croquant, évoquant les fruits rouges frais. Joli grain de tanins et finale avec beaucoup d'appétence."
RVF: 16-16,5/20
Quelle: www.larvf.com
"Barrel Sample. Powerful tannins are the hallmark of this concentrated wine. With a big structure, it is pushing the envelope, yet the Saint-Julien elegance manifests itself in the balanced fruit and deliciously fresh acidity."
93-95 Punkte
Quelle: www.winemag.com
"54 % Cabernet Sauvignon, 34 % Merlot, 12 % Cabernet Franc. 60 % neues Holz. Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Florales, würziges Bouquet, dunkle Pflaumen, zeigt eine schöne Dichte und Tiefe. Im Gaumen samtig, fleischig mit sehr guter Substanz. Die Anlagen sind sehr, sehr gut. Das wird (wieder einmal mehr…) ein grossartiger Wert. Ich setze ihn zu seinen besten Jahrgängen. Wobei der 2005er für mich dann doch bisher unerreicht blieb."
Rene Gabriel: 18/20 - 2022 bis 2042
Quelle: www.bxtotal.com
"A beautiful young wine with raspberries and plums. Full, round and juicy. So much berry character. Round tannins and bright acidity."
92-93 Punkte
Quelle: www.winespectator.com
"The Château Langoa Barton 2014 is a blend of 54% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot and 12% Cabernet Franc cropped between 25 September and 8 October and raised in 60% new barrels. It has a backward nose that is tightly buttoned down: hints of blackberry, briary and cedar developing with time. The palate is harmonious with fine tannins, good density here for a Langoa Barton with new oak beautifully interwoven and filling out the finish. This is an impressive Langoa Barton, one of the most under-rated crus in Saint Julien. It´s one that will surprise a few people once in bottle."
Neil Martin: 91-93 Punkte
"Ungewöhnlicher Langoa mit Klasse-Tannin, von grosser Frische und Rasse, erstaunlich saftig und lang, perfekte Harmonie zwischen Kraft, Extrakt, Dichte und Länge."
Rolf Bichsel 17,5/20 (Topwein des Jahres)
Quelle: vinum EXTRA Spezialpublikation 2015
Herstellerangaben:
Château Langoa Barton
FR 33250 Saint-Julien-Beychevelle
Frankreich
Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.