Château de Pressac 2014 AOC Saint Emilion Grand Cru

37,50 €
entspricht 50,00 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Details:

Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2014
Alkohol: 13%

Weinbeschreibung:

Château de Pressac 2014

Bewertungen:

Matthias Hilse 91-93

Genussindex: 18/20




La Revue du Vin de France:

"Robe saturée. Le nez se fait précieux, déjà cadré par le moka de la barrique. Chair dense portée par des tanins très fins. Le style des vins du château change avec ce millésime; parfaitement exécuté, il se situe davantage sur le confort de dégustation que sur l'expression de terroir."

RVF: 14-15/20

Quelle: La Revue du Vin de France N° 591

James Suckling:

"Structured and layered with a pretty density and richness. Full, long and intense. Chewy tannins. Grows on the palate"

91-92 Punkte

Quelle: www.jamessuckling.com

VINOUS:

"An inky, powerful wine, the 2014 de Pressac offers up a compelling mélange of crème de cassis, pomegranate, brioche, smoke, new leather and dark spices, all in a sleek yet powerful style. There is plenty of flavor intensity and opulence throughout. A spine of firm yet beautifully integrated tannins carries the fruit through to the finish. The 2014 presents a striking combination of ripe fruit and pulsating energy, which is basically the essence of what makes this vintage at its best so attractive. I imagine the 2014 will de ready to go with minimal cellaring. The blend is 69% Merlot, 18% Cabernet Franc, 9% Cabernet Sauvignon plus dollops of Malbec and Carmenère."

Antonio Galloni: 89-92 Punkte

Quelle: www.vinousmedia.com


Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"The Chateau de Pressac 2014, which is a joint-venture between Alain Raynaud and Hubert de Bouard (in fact, the former´s father was born at this property), is a majority of Merlot, but unusually contains Malbec and Carmenere. It has a fresh and lively bouquet with plenty of fresh blackberry and raspberry fruit mixed with a touch of limestone. The palate is medium-bodied with crisp acidity, good depth and structure with a fine saline finish. There is plenty of character to this wine that should be worth looking out for."

Neil Martin: 89-91 Punkte

Quelle: www.erobertparker.com #218

Quelle: www.robertparker.com

Decanter Magazine

"Includes a little Malbec and Carmenere. Dark fruit aromas with a dash of mocha oak. Rich and punchy in style. Plenty of fruit extract. Powerful but fresh tannins.

Drink: 2019-2028"

James Lawther: 16.5/20pts ( 88/100pts )

Quelle: www.decanter.com

Quelle: www.decanter.com

Jancis Robinson

"Notably deep purple. Heady, correct (ie not too overdone) nose with masses of opulent fruit but the right amount of freshness too (just not too tart). Energetic wine with real drive."

Jancis Robinson: 16,5/20

Quelle: www.jancisrobinson.com

Quelle: www.jancisrobinson.com

Jeff Leve

"Smoky cherries and cocoa with silky, smooth textures, this wine is medium bodied with a cherry-coated, licorice finish. 90-91 Pts"

Jeff Leve: 90-91 Punkte

Quelle: www.thewinecellarinsider.com with the courtesy of Jeff Leve

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

René Gabriel's BDX Total

"Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Delikates, fast buttriges Bouquet, frisch gebackene Schwarzbrotkruste und Damassinepflaumen, darunter Lakritze und ganz feine Rauchnuancen. Im Gaumen aromatisch, gut unterlegt und mit einer durchgezogenen Textur, bei welcher sich die nasalen Zuge wiederholen. Die vom Extrakt ausgehende Strenge im Nachklang beweist ein eindruckliches Alterungspotential. Er kann noch zulegen. Was ziemlich sicher ist!"

Rene Gabriel: 17/20 - 2022 bis 2038

Quelle: www.weingabriel.ch

Quelle: www.bxtotal.com

VINOUS

"An inky, powerful wine, the 2014 de Pressac offers up a compelling mélange of crème de cassis, pomegranate, brioche, smoke, new leather and dark spices, all in a sleek yet powerful style. There is plenty of flavor intensity and opulence throughout. A spine of firm yet beautifully integrated tannins carries the fruit through to the finish. The 2014 presents a striking combination of ripe fruit and pulsating energy, which is basically the essence of what makes this vintage at its best so attractive. I imagine the 2014 will de ready to go with minimal cellaring. The blend is 69% Merlot, 18% Cabernet Franc, 9% Cabernet Sauvignon plus dollops of Malbec and Carmenère"

Antonio Galloni 89-92 Punkte

Quelle: www.vinous.com April 2015


 


VINUM

"Diesen Wein sollte man sich einfach nicht entgehen lassen; superber Bau; dicht, abgrundtief, voller Rasse, aber auch mit Eleganz und Noblesse; einsame Klasse und der schönste Pressac meiner Karriere."

Peter Bichsel 17,5/20 (Topwein des Jahres)

Quelle: vinum EXTRA Spezialpublikation 2015


Herstellerangaben:

Château de Pressac

FR 33330 Saint-Étienne-de-Lisse

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite.
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