Château Pavie 2015



375,00 €
entspricht 500,01 € pro 1 L

Lieferzeit 2-3 Werktage

Nur noch 9 auf Lager

ODER
Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2015
Weingut: Château Pavie
Alkohol: 14%
Klassifikation: Klassifikation Saint-Emilion (2012)
Klassifikation Chateau: St. Emilion Premiers Grands Crus Classés A

Genussindex*: 19/20 Punkten

Château Pavie 2015

Bewertungen:

Matthias Hilse 98-99 Punkte


Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"The 2015 Pavie is a blend of 60% Merlot, 22% Cabernet Franc and 18% Cabernet Sauvignon that is matured in 80% new oak and 20% one-year-old barrels. It has a really quite glorious bouquet that is sensual and very well defined and pure. In my opinion, just dialing down the new oak even by 15% is allowing more personality and more terroir-expression to filter through. The palate is medium-bodied with supple, ripe, lace-like tannins and a fine bead of acidity. It feels caressing and sensual in the mouth with superb mineralité and purity on the vivacious and sustained finish. This is unquestionably the best wine from Gérard Perse in 2015: a great Pavie with a very long life ahead, though I would cellar it for at least a decade to witness it in full flight. "

Neal Martin 96-98 Punkte

Quelle: www.robertparker.com

Decanter Magazine

"Follows recent vintages with more Cabernet Franc (22%) and Cabernet Sauvignon (18%) in the blend. Fragrant dark fruit and spice notes. Powerful tannic frame but the tannins are really refined. Opulent mid-palate but minerality and tension runs through to a firm, driving finish. Accomplished but needs time."

James Lawther MW 95 Punkte

Quelle: www.decanter.com

Jancis Robinson

"60% Merlot, 22% Cabernet Franc, 18% Cabernet Sauvignon. 37 ha. 36 hl/ha. No need for over-extraction because the grapes were naturally ripe. Picked until 9 October. 
Rich and silky. Blackish crimson. Massive build. Very sweet - but there is some freshness too. Very round tannins. More fluid and less astringent than many vintages."

Jancis Robinson MW 17+/20

Quelle: www.jancisrobinson.com

Jeff Leve

"Opaque in color, this wine is dense, fat, rich and packed with mouth-coating fruits. The wine stains your teeth and palate and leaves you with waves of sweet, luscious, intense, pure black fruits. There is a touch of heat, but there is such a wealth of fruit and the berries are so pure, thick and sweet, it’s barely noticeable. I'd like to be as rich as this wine! For fans of Pavie, this will provide fodder for debates as to which vintage of Pavie is the best. My money is on the 2015, but the owner thinks it is the 2010 –this high-class conundrum will definitely bring about great tastings in the years to come!"

98-100 Punkte

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

Revue du Vin de France

"Pavie affiche un profil extrêmement serré, encore ingrat à ce stade. Il faudra qu'il parvienne à délier sa vigueur de trame, irréprochable, et sa compacité de grain pour atteindre à l'harmonie et au plaisir."

17-18/20

Quelle: www.larvf.com

James Suckling

"For me, this redefines Pavie. The depth and intensity and more important, the clarity, is really something. Full and ultra-fine tannins. It shows such great tannins and finesse. It is the essences of Pavie."

100 Punkte

Quelle: www.jamessuckling.com

Roger Voss

"This wine is powerful and concentrated. With its dark tannins and hints of bitter coffee from extraction, it has density and great power. To help the wine´s richness there is a delicious amount of acidity that will keep the wine well in balance."

93-95 Punkte

Quelle: www.winemag.com

René Gabriel's BDX Total

"60 % Merlot. 22 % Cabernet Franc, 18 % Merlot. 36 hl/ha. Undurchdringliche Farbe Violett mit fast schwarzen Reflexen. Intensives, recht zugängliches Bouquet, ausladend mit viel reifen rot- bis schwarzbeerigen Früchten, zeigt eine gewisse Noblesse. Im Gaumen mit wunderschöner Fruchtauslegung, er zeigt ein paar Sekunden Charme, dann greifen die Tannine auf allen Seiten an. wirkt extrem vordergründig und Zähne- wie auch Zungenbeschlagend. Hier kann man nur das Potential bewerten. Verkostungsspass ist da nirgends vorhanden. Es tut sogar ein Bisschen weh, wenn man ihn in den modernen Spezial— Pavie-Silberbecher ausspuckt. Aber nicht, weil kein Wein mehr im Mund drin ist, sondern weil sich die Tannine danach immer noch im Gaumen herumwinden. Wie weit darf man gehen, wenn man ein Premier A ist, um sich an der Spitze zu behaupten. Ich hatte innerhalb weniger Stunden auch die anderen A-Premiers (Angelus, Cheval Blanc, Ausone) im Gaumen. Das war richtig grosse Klasse und nicht so bulldozerisches Pavie-Übervinifikationsgetue. Reine Potentialwertung mit zwei zugedrückten Augen: 18/20"

18/20 - 2030 bis 2060

Quelle: www.bxtotal.com

Wine Spectator

"This delivers some serious fruit firepower, with blueberry, blackberry and plum notes that pump along authoritatively, pulling the creamy tannins along with them. Echoes of tobacco and violet emerge through the finish, along with a buried mineral accent. A contender for wine of the vintage on the Right Bank."

James Molesworth 95-98 Punkte

Quelle: www.winespectator.com

Bettane & Desseauve

"Le vin associe un corps profond, structuré, puissant, avec une grande finesse de texture et un soyeux de tannin ultra racé ; le fruit est mûr et intense. Voluptueux, profond, harmonieux, racé. Un grand pavie apaisé."

98 Punkte

Quelle: www.mybettanedesseauve.frm

VINOUS

"Heady, exotic and absolutely compelling, the 2015 Pavie is one of the standouts of the vintage. Soaring aromatics meld into a core of super-ripe red plum, cherry jam, rose petal, mint and lavender in this sensual, voluptuous Saint-Émilion. Even with all of its flamboyance, the 2015 possesses remarkable nuance and delineation. This is an overwhelmingly beautiful wine that seduces both the intellectual and hedonistic senses. Don't miss it. Tasted two times."

Antonio Galloni 98 Punkte

Quelle: www.vinous.com Februar 2018

Yves Beck

"Pourpre intense. Bouquet élégant, complexe, révélant des notes d'élevage et du fruit. Notes de cerise noire, myrtille, crème de fruit. Beaucoup de fruits confits frais ainsi qu'une touche de graphite. À l’aération, le nez révèle des notes de cèdre et d'aiguilles de sapin. L’attaque est fine, précise, suave et rafraichissante. Quelle complexité et quelle grandeur. Actuellement, le vin est simplement époustouflant et difficile à cerner. Il est évidemment séduisant, mais également racé grâce à sa vivacité. Quelle complexité quelle puissance. Belle intensité aromatique, parfaitement soutenue par l'acidité. Les tannins sont fins et se révèlent lentement, très lentement. Ils sont granuleux et rivalisent parfaitement avec la structure. Un très très grand Pavie. Il est évident que ce vin va polariser, car il est sur un chemin étroit, hors du commun, et peut basculer d'un côté ou de l'autre, l'essentiel étant néanmoins qu'il termine sa route dans notre gosier! Inévitablement, il y a aura les adeptes et les « anti »."

98-99 Punkte

Quelle: www.beckustator.com © with the courtesy of Yves Beck


Herstellerangaben:

Château Pavie

Pimpinelle

FR 33330 Saint Emilion

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.
Achtung! Ab 18 Jahren! Dieses Produkt darf nicht an Personen unter 18 Jahren abgegeben werden. Mit Ihrer Bestellung bestätigen Sie, dass Sie das für dieses Produkt gesetzlich vorgeschriebene Mindestalter haben. Bitte gehen Sie verantwortungsvoll mit diesem Artikel um.