Les Forts de Latour 2003 Magnum AOC Pauillac

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Herstellerland: Frankreich
Weinart: Stillwein
Weinfarbe: rot
Geschmack: trocken
Alkohol: 13,5%
Lieferbar: Lieferzeit 2-3 Werktage
enthält Sulfite
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Kurzübersicht Les Forts de Latour 2003 Magnum AOC Pauillac

Les Forts de Latour 2003 Magnum


Appellation: Pauillac


Klassifizierung: keine


Rebfläche: 65 ha
Jahresproduktion: 120 000 Flaschen
Rebsorten: Cabernet Sauvignon 88%, Merlot 11%
Cabernet Franc 1%, Petit Verdot 1%

Les Forts de Latour 2003 Magnum AOC Pauillac

Weinbeschreibung

Les Forts de Latour 2003

Bewertungen:

Matthias Hilse 96 Punkte

 


 

differenzbesteuert nach §25a UStG

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Weitere Verkostungsnotizen Les Forts de Latour 2003 Magnum AOC Pauillac

The Wine Advocate:

"The 2003 Les Forts de la Tour possesses a dense ruby/plum/purple color in addition to notions of cold steel, lead pencil shavings, and creme de cassis. Full-bodied, opulent, heady, rich, and lush, it can be drunk now or cellared for 15+ years. What can one say about proprietor Francois Pinault and his manager, Frederic Engerer? A strong argument can be made that in 2001, 2002, 2003, and 2004, Latour produced the wine of the vintage, although it has plenty of competition in the Northern Medoc in 2003. Moreover, the bargains are the estate’s least expensive cuvee, Pauillac, followed by Les Forts de Latour, Latour’s second wine which continues to increase in quality."

Robert Parker 92 Punkte

Quelle: www.robertparker.com#164

 


 

"A wine of great texture and intensity, extremely fleshy and opulent, this is a real sexpot, and ideal for drinking early on, although it is certainly going to last for 15 or so years. Just a cut below its big brother, the 2003 Les Forts de Latour is wonderfully sweet, succulent, and fleshy with copious fruit, glycerin, and alcohol."

Robert Parker 91-93 Punkte

Quelle: www.robertparker.com#158

 


 

"A great second wine, the 2003 Les Forts de Latour is a blend of 78% Cabernet Sauvignon and 22% Merlot (36% of the production was utilized). It possesses a pH of 3.8 and is slightly lower in alcohol (12.7%) than its big sister. Revealing tremendous opulence, flesh, and fat, for my taste it is the greatest Forts de Latour produced since the 1982. It should drink well in 3-4 years, and last for 15-20."

Robert Parker 91-93 Punkte

Quelle: www.robertparker.com#152

 



René Gabriel's BDX Total:

04: "Sehr dunkles Granat mit lila und viel violetten Reflexen. Delikates Bouquet; ein Hauch Dörrbananen, viel Black Currant und reife schwarze Pflaumen, feinduftig mit einer delikaten Cabernet-Ausstrahlung. Im Gaumen feingliedrig, perfekt balanciert, völlig harmonisch und eine grosse, feine Pauillac-Klasse ausstrahlend, trotz der doch intensiven Tannine zeigt sich die Struktur feminin und elegant mit einer tollen Dichte, in gewisser Weise hat er eine Ähnlichkeit mit einem feinen Sonoma-Cabernet, weil die Süsse sanft amerikanische Konturen zeigt, im Finale süss, dicht und lange. Ein erotischer Les Forts mit Opulenz und Eleganz zugleich. 18/20 2008 – 2017"

René Gabriel 18/20

Quelle: www.bxtotal.com



VINOUS/vormals Neal Martin:

"Deep ruby-red. Wonderfully vinous and sappy for the vintage, with aromas of redcurrant, mineral and spice. Sweet, rich, lush and exotic but with good spice character giving lift to the flavors. A very fine-grained wine that will give relatively early pleasure, but it can't match the 2004 or 2005 for backbone. Finishes dry and classic, with plenty of richness."

Stephen Tanzer 91 Punkte

Quelle: www.vinous.com Mai 2006



Yves Beck:

Noch Nicht verfügbar.

Chateau : Château Latour

Herstellerangaben:

Château Latour

FR 33350 Pomerol

Frankreich