Château Dauzac 2018 AOC Margaux 0,375L

0,375L




Gemeinde: Labarde
Önologe: J. Boissenot
Rebsorten: 62 %Cabernet Sauvignon, 38% Merlot
Rebfläche: 40 ha
Jahresproduktion: 200 000 Flaschen
Durchschnittl. Rebstockalter: 30 Jahre
Rebstockdichte: 10 000 Stöcke/ha
Neuholzanteil: 50-80%

24,50 €
entspricht 65,33 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Flaschengröße: 0.375
Jahrgang: 2018
Weingut: Château Dauzac
Appellation: Margaux
Alkohol: 14%

Chateau Dauzac 2018 - 0,375L

Bewertungen:

Matthias Hilse 93-94 Punkte

Subskriptionsindex 18/20


James Suckling:

"This is very structured and muscular, yet the tannins are so melted and polished. Full-bodied. Intense. Best ever?"

93-94 Punkte

Quelle: www.jamessuckling.com



Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"The deep garnet-purple colored 2018 Dauzac gives up pronounced crème de cassis, baked plums and dried mulberries scents with hints of Indian spices, sautéed herbs and dusty earth. Full-bodied and packed with muscular black fruit preserves, it has a firm, chewy texture and goes a little warm on the finish."

Lisa Perrotti Brown MW 87-89 Punkte

Quelle: www.robertparker.com

Quelle: www.robertparker.com

Decanter Magazine

"Vibrant purple in colour with clear fruit aromatics of redcurrant and raspberry, this has vibrancy and lift and is full of life. The juicy fruit is shot through with peppery spice and herbs, along with touches of slate and tobacco leaf. The acidity is on the higher side, making it more perky than seductive, with good persistence and no intention of going anywhere fast. Dauzac was still owned by insurance company MAIF during the 2018 season but the estate has since changed hands, so the maturation will be overseen by new owner, French businessman Christian Roulleau, with director Laurent Fontin remaining in place. A new system of extraction called Air Pulse keeps the berries in permanent suspension during fermentation, so a hard ´marc´, or cap of skins, never forms. It means they have no need for traditional pumping over, and in theory ensures softer extractions. Harvest September 17 to October 8.A 45hl/h yield, which is impressive considering they are using algae-derived treatments against mildew to reduce use of copper. 65% new oak."

Jane Anson 93 Punkte

Quelle: www.decanter.com

Quelle: www.decanter.com

Jancis Robinson

"68% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot; 65% new oak. Barrel sample. 
Inky crimson. Ripe and perfumed black fruit. Tannins are firm but relatively silky in this vintage and the finish is long and cool with notable freshness. Bright fruit, lively."

Julia Harding MW 16,5/20

Quelle: www.jancisrobinson.com

Quelle: www.jancisrobinson.com

Jean-Marc Quarin

"Couleur sombre et pourpre. Nez fin, avec une nuance de fruits frais et mûrs. Caressant à l'attaque, minutieux dans sa texture, très aromatique, le vin évolue fondant en bouche sur un corps allongé, qui va crescendo dans la persistance. Belle longueur parfumée au grain fin. Dauzac s’élève ! Cette équipe veut le meilleur ! 2028 – 2040"

93 Punkte

Quelle: Quarin, Jean-Marc © Copyright www.quarin.com, Jean-Marc Quarin (JMQ)

Quelle: Quarin, Jean-Marc © Copyright www.quarin.com, Jean-Marc Quarin (JMQ)

Roger Voss

"The fine line of acidity in this wine gives it a crisp texture. It contrasts well with the dry core of tannins that are developing to sustain the wine as it ages."

92-94 Punkte

Quelle: www.winemag.com

 

 

 

Quelle: www.winemag.com

René Gabriel's BDX Total

Kunz Fassprobe 19:

"Florales, seidenes, kräftiges Bouquet, Heidelbeeren, Kirschen, Mocca, rote Lakritze. Mittelkräftiger, klassischer Gaumen mit feinsandigem Tannin, mittlerer Frucht, guter Aromatik, würziger, trockener Abgang."

René Gabriel 17/20

Quelle: www.bxtotal.com

Quelle: www.bxtotal.com

Wine Spectator

"Very expressive, with fresh lilac, plum and crushed cherry aromas and flavors. Subtle wood spice notes are gently infused through the velvety finish. Alluring."

James Molesworth 92-95 Punkte

Quelle: www.winespectator.com

Quelle: www.winespectator.com

Yves Beck

"68% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot

Violettes Granatrot. Recht intensiv Bouquet das fruchtige und blumige Noten offenbart. Ich nehme etwas rauchige Noten, Süßholz und schwarze Beeren wahr. Fruchtiger und frischer Charakter, einladend. Der Auftakt ist fein, elegant. Dauzac verfügt über sehr feine Tannine, die sich langsam offenbaren und dem ganzen Gaumen eine schöne Basis geben. Auch da ist die in der Nase festgestellten Frische vorhanden. Spannender Charakter am Ende des Gaumens mit einem guten aromatischen Ausdruck im Abgang.  2022-2038"

92-93 Punkte

Quelle: www.yvesbeck.wine © with the courtesy of Yves Beck


Herstellerangaben:

Château Dauzac

1 Avenue Georges Johnston

FR 33460 Labarde

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.
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