Château Charmail 2018

19,50 €
entspricht 26,01 € pro 1 L

Verfügbarkeit: Ausverkauft

Flaschengröße: 0.75
Jahrgang: 2018
Appellation: Haut-Médoc
Alkohol: 13,5%

Genussindex*: 19/20 Punkten

Château Charmail 2018

Bewertungen:

Matthias Hilse 92-93 Punkte


Weitere Verkostungsnotizen:

The Wine Advocate

"The 2018 Charmail comes from the lieu-dit Charmail in Saint-Seurin-de-Cadourne. The blend is 39% Merlot, 37% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc and 11% Petit Verdot. Aging is projected to run 12 months in 30% new oak barrels. The rest of the wine is aging in 17-hectoliter concrete eggs and 500-liter barrels. Deep garnet-purple colored, it gives up very spicy notes of cracked black pepper, cumin seed and cloves over a core of warm plums, blackcurrant cordial, underbrush and a waft of cedar. Medium to full-bodied, it has a firm, grainy line cutting through the muscular fruit, finishing with a lively herbal lift."

Lisa Perrotti Brown MW 89-91 Punkte

Quelle: www.robertparker.com

Jeff Leve

"Opaque in color, the wine is powerful, concentrated, lush and juicy. There is some noticeable oak, but there is so much fruit, the oak should integrate into the wine by the time it is bottled. The wine is made from blending 39% Merlot, 37% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 13% Cabernet Franc and 11% Petit Verdot. Charmail remains one of the most popular Haut Medoc wines for price and quality."

90-92 Punkte

Quelle: www.thewinecellarinsider.com © with the courtesy of Jeff Leve

Jean-Marc Quarin

"Ma meilleure note donnée à ce cru en primeur. Couleur sombre, intense et belle. Nez au fruité frais, avec des accents solaires. Juteux et suave dès l'entrée en bouche, finement pulpeux, le vin se découvre en seconde partie du palais, très savoureux, sur des tannins enveloppés, avec du goût. Très bonne longueur. Je ne connais pas l'assemblage précis, mais le cru est probablement servi cette année par son terroir argileux et la qualité de son petit verdot. 2026 – 2038"

91 Punkte

Quelle: Quarin, Jean-Marc © Copyright www.quarin.com, Jean-Marc Quarin (JMQ)

James Suckling

"Blackberries and blueberries with lightly toasted oak and bright, vivid fruit. Medium to full body and firm, fine tannins. One of the best from here?"

92-93 Punkte

Quelle: www.jamessuckling.com

René Gabriel's BDX Total

Kunz Fassprobe 19:

"(36.7% Merlot, 36.5% Cabernet Sauvignon, 17.6% Cabernet Franc, 9.2% Petit Verdot) Seidenes, frisches, fein cremiges Bouquet, blaue und schwarze Beeren, Nougat, fein Lakritze. Ausgewogener, eleganter, frischer Gaumen mit feiner Frucht, gutem Tannin, kräftiger, süsser Aromatik, klassischer Struktur, langer, feiner Abgang."

René Gabriel 17/20

Quelle: www.bxtotal.com

VINOUS

"The 2018 Charmail is bold, powerful and quite expressive. Lifted floral notes, pine, mint, blood orange and spice give this Haut-Médoc much of its perfumed, lifted personality and elegant feel. This mid-weight Haut-Médoc has much to offer. The blend is 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 10% Cabernet Franc. Tasted three times."

Antonio Galloni 88-91 Punkte (Apr. 2019)

Quelle: www.vinous.com

Yves Beck

"Purpurviolett. Intensives, einladendes Bouquet mit fruchtigen und würzigen Noten. Am Gaumen ist der Wein ausdrucksvoll, fruchtig und ich treffe auf Aromen von Kirschen. Charmail hat kompakte und feinkörnige Tannine. Sie sind perfekt eingebunden und sorgen für Größe sowie Zukunft. Fruchtiger und anhaltender Abgang. Ein top Leistung, ich meine sogar ein großer Charmail!  2023-2038"

93-95 Punkte

Quelle: www.yvesbeck.wine © with the courtesy of Yves Beck


Herstellerangaben:

Château Charmail

FR 33180 Saint-Seurin-de-Cadourne

Frankreich

Dieser Wein enthält Sulfite. * Der Genuss- bzw. Subskriptionsindex beschreibt das von Aux-Fins-Gourmets bewertete Preis-Leistungsverhältnis des Weins bezogen auf seinen Geschmack.
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